Vinster vid olika hundtävlingar

Det finns flera olika hundsporter och andra aktiviteter att tävla i. Tävlingarna kan vara mer eller mindre svåra och en del av dem har riktigt hög svårighetsgrad. I regel brukar det dock förekomma att hunden eller dess ägare får ett pris om de får en placering i tävlingen.

Goodiebags och marknadsföring

Ibland delas det ut väldigt många priser under en tävlingsdag. Många gånger är det priser i form av goodiebags. De kan ges till de tio bästa placerade, som tröstpriser eller kanske som pris i ungdomsklasser. Ett bra alternativ är att lägga sakerna i en papperspåse med tryck eftersom att hundklubben eller sponsrande företag också får lite extra marknadsföring.

Rosetter och plakat

I de allra flesta fall delas det ut rosetter eller plakat till pallplacerade tävlande. De har i regel reklam från den klubb som anordnat tävlingen. Många gånger kan man också köpa rosetter även om man inte har vunnit tävlingen. De kostar i regel omkring 20 kronor styck.

Just att tillverka rosetter är en bra aktivitet för ungdomsgrupper eller för de lite mer pyssliga. Det kostar inte heller speciellt mycket att köpa in saker som man tillverkar rosetter av. Det finns en hel del instruktioner online för den som vill veta mer om hur man gör rosetter.

Träningstävling

När det gäller större tävlingar i agility finns det ofta priser att vinna. Så är dock inte fallet. Ibland förekommer också så kallade träningstävlingar. På en sådan tävling vinner man ofta bara äran. Det handlar helt enkelt om att hundar och deras ägare ska vänja sig vid hur det går till på en tävling.

Foder som pris

Många gånger är det saker som hundfoder och liknande som delas ut som pris. Det är en sak hundägare ofta uppskattar. Dock kan det vara så att hunden inte tål det aktuella fodret. Då kan ett alternativ vara att man ger fodret till någon annan. Som ansvarig för priser och vinster vid en hundtävling kan det vara klokt att i god tid före tävlingen se över vilka priser som ska finnas och hur många priser som ska delas ut.

Sponsrade priser

I samband med större hundtävlingar är de flesta av priserna sponsrade på olika sätt. Det innebär fördelar både för den arrangerande klubben men också för de företag som sponsrar med vinsterna. Den arrangerande klubben behöver inte lägga ut lika mycket pengar på att köpa in priser och det gör att de i många fall kan ta lite mindre betalat av sina medlemmar. De sponsrande företagen får i sin tur mer reklam och marknadsföring. När det gäller stora tävlingar kan tävlande komma från flera olika länder och det medför att företaget som sponsrar med vinster också kan få en internationell marknadsföring.

Leave a Reply

mts_schema