Att uppfostra hundar

Att äga en hund innebär att ha ett stort ansvar för att både hunden och dess ägare ska trivas tillsammans i livet. En hund som uppfostras rätt kan vara en mycket god kamrat i flera år, men hur uppfostrar man egentligen en hund på rätt sätt? Det kan ibland verka som att det finns allt för mycket olika regler och idéer om hur man får en väluppfostrad och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Ett bra sätt att tänka är att man ska börja så tidigt som möjligt med att uppfostra sin valp.

En hund i sociala miljöer

Att socialisera en hund är mycket viktigt och helst ska man utsätta hunden för så många olika miljöer som möjligt, och det så tidigt som möjligt. Det är även bra att träna passivitet med hunden, för det kan komma till nytta både vid hund- och människomöten samt i hemmet. Om duFull length of kids playing with pet dog at parkvänjer den vid många olika människor och hundar i tidig ålder, kan du även lära den att vara lugnare vid möten med människor och djur. Genom Vett och etikett för hundar kan vi forma vår hund så att den kan föra sig i alla sammanhang. Lär till exempel ut tidigt att den inte får hoppa upp på folk.

Inga hundar på möblerna

Att lära hunden vardagslydnad är inte särskilt svårt och det är även någonting som sker dagligen på ett naturlig sätt i hemmet. Lär din hund vad som är okej och vad som inte är det i hemmet. Trots att ni kanske har sängar som rymmer hela familjen i er bostad kanske det inte är önskvärt att låta hunden vistas i sängen. Gör detta klart från början, och se till att denna regel lärs ut av alla i familjen. Sätt ut en egen hundsäng åt er hund och träna den att lägga sig där i stället. Med positiv förstärkning kan ni enkelt lära er hund att det är hundsängen som är dess privata och mysiga plats.

Leave a Reply

mts_schema