Tillbehör till hunden

Planerar du att skaffa hund eller redan har bestämt dig så är det bra att vara förberedd. Några saker som du kan köpa innan hunden kommer hem är hundbädd, foder, koppel och halsband. Det är även bra att ha hundbajspåsar. När du skaffar hund är det en del tillbehör att inhandla. Utöver de ovannämnda behöver du även skålar för vatten och mat. Har hunden lång päls kan en borste vara en bra att ha. Vissa hundar behöver borstas dagligen.

Klippa hundens klor

Det är en hel del att tänka på när du skaffar hund. Oavsett vilket husdjur du köper så behöver det alltid köpas in saker. Skulle du köpa en katt så behöver den ett klösträd för katt då katter gillar att markera hemmet med sin doft. Det är även ett sätt för katten att slipa ner sina klor. En hund slipar inte ner klorna på samma sätt. Du behöver antingen köpa en kloklippare eller betala någon för att klippa klorna. Hunden kan markera genom att gnida sig mot möbler eller kissa inne. Det sistnämnda är inte något önskvärt men det är ett sätt för hunden att markera sitt revir. Precis som den gör utomhus.

Leksaker för aktivering

Katten finner också välbehag och tillfredsställelse av att klösa på ett klösträd för katt och hundar behöver också prylar för tillfredsställelse. Det kan vara tuggben, filtar eller olika hundleksaker som kan aktivera hunden. Dagliga promenader är ett måste men det räcker som sagt inte bara med det. En nöjd hund behöver få mental stimulans och få använda sina tänder. Tuggben är bra aktivering som samtidigt rensar tänderna på din hund. Vill du inte köpa aktiveringsleksaker kan du göra egna med saker från ditt hem. Vissa hundraser behöver mer mental stimulering än andra. Ett tips för att börja lära hunden sök är att kasta ut lite godis eller mat på golvet och sedan säga ”sök”. Upprepar du detta lär sig snart hunden vad den skall göra. Det kan även vara kul att hunden får leta upp godiset.

Hundbädd och koppel

Utöver leksaker så är det även bra om hunden har en hundbädd. Då minskar behovet av att vara i soffan och sängen. Det är även ett ställe där hunden kan känna sig trygg och känna att den har en egen plats. Vill du inte ha hemmet fullt med hundhår kan det även vara bra att investera i hundfiltar. Då kan hunden ha någon filt i sin hundkorg och på ställen där hunden brukar ligga. Andra tillbehör som också kan vara bra att ha är olika typer av koppel. Det finns till exempel både kortare och längre koppel. Vågar du inte ha hunden lös kan ett längre koppel vara bra så att hunden får mer frihet. Många använder även sele istället för halsband när det är dags för promenad. Har du en hund som drar mycket kan en sele göra så att hunden drar mindre.

Leave a Reply

mts_schema