Vilken hund passar dig?

 

Hundar anses vara människans bästa vän. Det är en mycket lojal och trogen följeslagare som man kan leva med tills döden skiljer en åt. Visa likställer sin hund som en familjemedlem och det är inte alls en överdrift att säga att hunden är det djur som får vilken människa som helst att le. Men vad vet man egentligen om det här djuret? En hel del, eftersom hunden sedan länge ansetts vara ett av de bästa djuren för sällskap. Men det finns en hel del rolig fakta som alla kanske inte känner till.

Young man with his dog at the sunrise

Hur länge en hund kommer leva kan man få en indikation på genom den ansiktsform som hunden har. De hundar som har en ansiktsform som är mer platt, så som exempelvis bulldoggar, har en tendens att leva kortare liv än de hundar som har mer skarpa ansiktsdrag som liknar en vargs. När det gäller att ha hand om sin hund så måste man ha koll på sådant som hundar inte tål. Giftiga ämnen för hundar är exempelvis vindruvor, russin, choklad, äpplen och kokt lök. Detta gäller för alla hundar och bör inte ges som mat överhuvudtaget. Det är viktigt att man har uppsyn över mindre barn som eventuellt kan ge detta till sin hund, utan att veta om dessa faror.

Annan intressant fakta om hundar, som kanske de flesta inte känner till, är att när en hund föds så är valpen blind, döv och tandlös. Detta spelar därför stor roll när man skall köpa sig en valp, eftersom de inte får säljas innan de fyllt 8 veckor. Man uppskattar även att en hunds avkomma kan vara extremt stor om man låter hundar para sig ohämmat. Uppskattningsvis så tror man att en tik och dess avkommor (endast honor) har en kapacitet att producera över 4000 valpar under en period på 7 år. Vidare så finns det även en del konstiga lagar när det gäller hundar. I USA, specifikt Ohio, så får polisen bita sina hundar för att de skall förbli lugna och vidare i Kalifornien så får hundar inte para sig utan ett skriftligt tillstånd. För mer intressant information kan man besöka denna sida och där kan man ta del av flera annorlunda fakta.

Leave a Reply

mts_schema