Marknadsföring av kennel, brukshundklubb med mera

Om man har en kennel, är ansvarig för en brukshundsklubb eller arbetar med hundar på andra sätt vill man antagligen att klubben eller kenneln ska synas. Det är nämligen genom att medlemmar ansluter sig, genom valpköpare och liknande som det kommer en inkomst. Om det inte finns någon inkomst kommer man antagligen snart att få lägga ner sin verksamhet. Har man då tagit lån och lagt ner mycket arbete i verksamheten är risken stor att man inte kan betala tillbaka lånen. Det kan bli förödande för den egna ekonomin. Men hur kan man egentligen marknadsföra sig?

Marknadsföring digitalt

Ett bra alternativ är att marknadsföra sig digitalt. Företag som ungapped.se hjälper till med att bland annat skapa marknadsföringskampanjer i olika sociala medier. Just sociala medier är ofta ett sådant ställe man kan marknadsföra sig på gratis eller till en mycket låg kostnad. Man når ut till en stor publik och dessutom kan anslutna, t.ex. familjemedlemmar med mera, dela inlägg som görs.

Synas på stan

Ett annat sätt att marknadsföra sig på är genom att helt enkelt synas på stan. Varför inte sätta upp ett bord på lokala marknader för att berätta om verksamheten. En hunduppfödare kan visa upp bilder på valpar, ha lite lotterier och liknande. Genom att synas på stan kan fler bli nyfikna på verksamheten och söka upp den. Dessutom kan det vara ett smart sätt att locka valpköpare på.

Lokaltidningar

Det kan också vara klokt att annonsera i olika lokaltidningar. Flera av dem är gratis eller billiga att annonsera i och det medför att marknadsföringskostnaderna inte blir speciellt höga. I lokaltidningarna är det ofta också lättare att få med bilder och annat som kan vara av stor betydelse för att nya personer ska hitta till verksamheten. Det finns också en större chans att nå ut till rätt målgrupp när man väljer att annonsera lokalt.

Annonser i hundtidning

Om man driver en hundklubb, brukshundsklubb eller liknande och ska ha en agilitytävling eller utställning kan det vara klokt att annonsera i en hundtidning. Att bara annonsera i en lokaltidning gör att man går miste om en stor del av Sveriges befolkning som har hund. Just när det gäller tävlingar kan man ofta vilja ha med deltagare även från andra länder och det finns en chans att de läser just hundtidningar.

Bjuda in allmänheten

När det gäller hundklubbar kan det också vara bra att bjuda in allmänheten till tävlingsdagar med mera. Personer som eventuellt funderar på att skaffa hund kan då passa på att ställa frågor, de får veta mer om olika hundsporter och en hel del annat. En sport som ofta är mycket uppskattad att titta på är agility och där går det ofta undan i svängarna.

Leave a Reply

mts_schema