Stötta Hope for Bali dog

Är du en riktig hundälskare? Då kanske du har hört talas om Hope for Bali dogs? Detta är en liten organisation som tar hand om hemlösa hundar på Bali. Organisationen sköts helt ideellt och går runt tack vare bidrag från hundälskare som bryr sig om hundarna på Bali.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Precis som i många andra sammanhang där hjälpinsatser behövs för att rädda en situation, behövs detta även på Bali. På gatorna på Bali

finns många hemlösa hundar som äter sopor och dricker vatten från smutsiga vattensamlingar. Dessa hundar har ingen som tar hand om dem och inte heller någon som ser till att de blir kastrerade eller förökar sig. Som tur är finns det en liten grupp människor som genom ideella krafter tagit tag i situationen för att hjälpa dessa stackars hundar. De arbetar efter konceptet att ingen kan göra allt men alla kan göra något. De tar hand om så många hundar de har resurser till för att hjälpa dem att komma bort från livet på gatorna. Det är med ideella medel i form av egen vilja och kraft samt med hjälp av bidrag från allmänheten som de gör jobbet.

Allt för Bali-hundarna

Organisationen tar alltså hand om hundarna genom att fånga in dem från gatorna. Många av de hundar som de fångar in bär på sjukdomar, bakterier och skabb. Organisationen ser till att hundarna får de vaccin och de behandlingar som krävs för att göra dem friska från vad de nu bär på. Att vaccinera en hund eller ge den en behandling mot skabb kostar inte mycket och genom bidrag de får har de kunnat hjälpa en hel del hundar.

Efter att hundarna blivit friska från sina sjukdomar samt fått hull och är välmående så är nästa steg i organisationen att hitta någon som vill ta hand om hundarna. De anordnar träffar där de som är intresserade får komma och träffa hundarna och i många fall får hundarna ett hem där de kan leva ett gott liv i många år. Det finns många expats på Bali som tar hand om och adopterar hundarna från organisationen. Vissa väljer att ta med hundarna hem till sina länder, bland annat har någon hund tagits från Bali till Sverige. Ägaren av denna hund menade att det var det bästa han gjort, det enda som han behövde göra för att ta hem hunden var att fylla i en hel del papper. Väl hemma menade han skämtsamt att han fick anlita flyttstäd göteborg då hunden medförde extra städning i hemmet.

Stötta organisationen

För den som vill stötta organisationen som tar hand om hundar på Bali är det enkelt att hitta till dem via deras hemsida eller Instagram, namnet är ”hopeforbalidogs”. Där kan man föra över pengar för vaccinationer, skabb-behandlingar, hundmat och mycket mer.

Leave a Reply

mts_schema