Så startar du en kennel

Går du i tankarna på att starta en kennel? Det du måste tänka på är att det är ett dygnet runt arbete, så ett brinnande intresse för hundar är ett måste. En kennel kräver alltid ett tillstånd från Länsstyrelsen. Du kan söka det direkt från deras hemsida eller så skaffar du en pappersblankett. Det är viktigt att tänka på att du fyller i och skickar med alla nödvändiga handlingar och dokument. Du måste fylla i antal djur som du ansöker för och vilken sorts verksamhet du har tänkt bedriva.Länsstyrelsen kräver också att du skickar med en kort beskrivning hur du lägger upp den dagliga rutinen för din verksamhet. Om du har personal, rutiner om det uppstår någon olycka eller sjukdom, vattning och rengöring för dina hundar. En kopia om du haft tidigare anställning där du arbetat med hundar är en del av all information som måste lämnas, men all information hittar du på Länsstyrelsens hemsida och det är viktigt att du fyller i blanketten korrekt och bifogar alla handlingar.

Svenska Kennelklubben ger bra tips

Att driva en kennel innebär att du måste lägga all din tid på ditt stora intresse, hundar. på Svenska Kennelklubbens hemsida finns det många bra och intressanta tips för dig och den rasen du ska föda upp. Du kan även få hjälp med utbildning inför din uppstart av kenneln och just den hundras som du har valt. Har du redan bestämt dig för vilken hundras du ska föda upp, måste du veta hur just den rasen ska skötas om, vilken mat passar bäst, hur mycket motion hunden kräver och hur du ska hjälpa tiken när det är dags för henne att valpa. Gör en lista på allt du behöver veta innan du öppnar din kennel så att du vet exakt vad du måste kunna för att dina hundar ska få dom finaste valparna och förutsättningarna bli de bästa. Du måste även tänka på att det är dyrt att driva en kennel, se till så du har en välgenomtänkt budget, det kostar som sagt en hel del och i början försvinner hela ditt sparkapital.

Samla dina lån på ett och samma ställe

När du bestämt dig för att starta en kennel kanske du behöver ta ett lån för att finansiera det hela. Det bästa är till exempel samla lån på ett ställe för att inte ha flera olika banker. Gör en budget över alla kostnader, mat, skötsel, veterinärkostnader och personalkostnader, om du ska anställa någon som ska hjälpa dig med din kennel. Ibland tillkommer det en del oförutsedda utgifter och det är då bättre att ha sina lån samlade hos en och samma bank. En kalkyl över driftskostnader är också bra att göra innan du väl startar din kennel. Allt som du vet medför kostnader är bra om du har med i din kalkyl så du är riktigt säker på att du har alla pengar du kommer behöva för att slippa ta flera lån eller tömma ditt sparkonto helt. Det är en stor fördel att ha en liten buffert och lite sparade pengar när du ska starta en kennel.

Leave a Reply

mts_schema