SM i lydnad

Att ha hund innebär att man kan tävla med den i flera olika grenar. En av dessa grenar är lydnad. Har man en hund är det bra att träna in vanlig vardagslydnad. Gillar man träningen och hunden trivs med det kan man med fördel träna hunden ännu mer och lära den än fler kommandon som har med lydnad att göra. Blir man riktigt duktig kan man ställa upp i tävlingar som SM.

Att tävla i lydnad

Inom hundsporten finns flera grenar att tävla i. Grenen lydnad växer allt mer i takt med att allt fler upptäcker hur roligt det är att se sin hund utvecklas och lyda allt fler kommando. Blir man ett riktigt bra team med sin hund kan man tävla i så höga lydnadsklasser som SM i Jönköping. Det finns även världsmästerskap inom lydnadstävlingarna. Ofta kan man kombinera att tävla i lydnad med någon annan tävlingsgren inom hundsporten. Många väljer till exempel att tävla i kombinationen lydnad och agility.

Utrustningen som krävs

För att kunna tävla i lydnad krävs självklart en hund. Hunden kan vara ens egen, eller någon annans som man har tillåtelse att träna och tävla med. Det viktiga är att människan och hunden kommer bra överens och lyssnar på varandra. Vilka kläder man har när man tränar lydnad spelar inte så stor roll men behöver du nya kan du skaffa träningskläderna här. När man väl är på lydnadstävling är det bra att ha kläder där hundens färger står i kontrast till plaggen. Har man en ljus hund bör man ha mörka kläder, och tvärt om.

Leave a Reply

mts_schema